Taxatierapporten

Wanneer u wilt weten wat uw sieraden sieraden op dit moment waard zijn, dan kunt u bij Bouman Juwelen terecht voor een volledig taxatierapport.

Taxaties voor Verzekering
Bij verlies of diefstal van uw kostbaarheden zal er door uw verzekeringsmaatschappij nagenoeg altijd een aankoopbewijs of taxatierapport worden opgevraagd.

Het probleem voor u kan mogelijk zijn dat de prijs die u destijds voor uw juwelen heeft betaald, niet langer actueel zijn. Bijvoorbeeld door inflatie of prijsstijgingen van edele metalen. Het kan dus voorkomen, dat u niet genoeg geld terugkrijgt van de verzekering om hetzelfde sieraad weer van te kunnen kopen.

Het Taxatierapport
Het is raadzaam om één keer per drie jaar uw juwelen te laten taxeren. Bouman Juwelen verzorgt de taxaties van A tot Z. Een taxatierapport op basis van vervangingswaarde kan voor u binnen enkele dagen worden gemaakt, uiteraard is dit afhankelijk van de grote van uw collectie.

De taxatie gebeurd in eigen beheer en uw juwelen zullen veilig in onze kluizen worden bewaard.

Direct schoonmaken en controleren
Het is ook mogelijk om uw juwelen direct te laten controleren op slijtage. Juwelen met diamant moeten minimaal één keer per jaar worden gecontroleerd op zettingen en slijtage. Hierbij wordt dan gekeken of uw diamanten nog even goed vast zitten als bij de aankoop er van.

U kunt ook direct de opdracht geven om uw juwelen zorgvuldig en op professionele wijze te laten reinigen en oppoetsen. Uw sieraden worden dan weer zo goed als nieuw bij u aangeboden.

Sieraden

Merken

Service