Buddha to Buddha

buddha-to-buddha
Bestel uw Buddha to Buddha direct via BoumanOnline.nl

In 1997, op het strand in Goa, India schetste Batul Loomans een armband op een velletje papier. Hij wilde een armband ontwerpen die je zou voelen. Een armband die solide en sterk moest zijn, één waarvan je je bewust bent dat je hem draagt. Slechts een paar dagen later ontmoette hij een goudsmid gespecialiseerd in zilveren sieraden en juwelen. Al snel was de eerste uitvoering van zijn ontwerp werkelijkheid geworden.

Toen Batul terugkwam in Amsterdam, kreeg hij het voor elkaar om zijn armband te etaleren in één van Nederlands meest prestigieuze winkels aan de PC Hooftstraat in Amsterdam. Het unieke en bijzonder gewaagde idee was, om kleding en sieraden te combineren in één winkel. Dit bleek direct een groot succes, “Ik weet niet wat er gebeurt, maar iedereen wil je armband, we hebben er meer nodig.” Het publiek viel spontaan voor de armband, de strakke en krachtige vorm en het verhaal achter deze armband.

Buddha to Buddha is inmiddels één van Nederlands bekendste sieradenmerken. De krachtige vormen en grote opvallende sieraden zijn nog steeds het speerpunt van de collectie. In 2006 werd Buddha to Buddha in Parijs beloont voor het hebben van de meest inspirerende sieradencollectie.

De collectie Buddha to Buddha sieraden breidt zich nog ieder jaar uit met compleet nieuwe en verrassende modellen. Sinds vorig jaar is er ook een collectie armbanden voor kinderen met de naam Buddha to Buddha Junior.