Pequignet

Pequignet
PEQUIGNET
Pequignet-Visual
Bekijk de Pequignet Horloges op BoumanOnline

Het Franse horlogehuis Pequignet stond lange tijd bekend als een een fabrikant van exclusieve horloges. Door de komst van het eigen Calibre Royal manufactuur uurwerk voegt Pequignet zich in een illuster rijtje van fabrikanten in het segment Haute Horlogerie. Het succes van de Franse firma is voor een groot deel te danken aan de nieuwe eigenaar, Pierre Leibundgut, afkomstig van de Zwitserse grootmacht Zenith werd hij de grote inspirator achter het manufactuur project dat sinds het najaar van 2011 is uitgerold in Nederland.

De geschiedenis van Pequignet en het grote succes dat zij beleefden in de eerste jaren na de oprichting van het merk is te danken aan het ontwerp van de Moorea schakelband. De combinatie van langwerpige schakels met ovale verbindingen ertussen heeft ertoe geleid dat Pequignet wereldwijd bekendheid vergaarde en er zelfs een complete lijn Moorea sieraden is verschenen. Het ontwerp van de Moorea schakel gaat inmiddels al ruim 20 jaar mee en is nog altijd bijzonder geliefd en herkenbaar.

De collectie met het Calibre Royal legt deze geschiedenis voor een groot deel naast zich neer. De horloges hebben een geheel eigen vormgeving en door het gebruik van het eigen manufactuur posteren ze zich in een heel nieuw deel van de horlogemarkt.

Bouman Juwelen Culemborg heeft op de BaselWorld beurs in 2009 doormiddel van inschrijving, vier van de exclusieve Rue Royale horloges met het Calibre Royal weten te bemachtigen. De horloges worden verkocht in de winkel, via BoumanOnline en via de speciaal ingerichte website www.pequignet-manufactuur.nl