Balmain

balmain
Bekijk de Balmain Horloges op BoumanOnline

Pierre Balmain was één van de meest opvallende personen uit de wereld van de Parijse haute couture. Hij kleedde uitzonderlijke vrouwen die hun stempel drukte op het tijdperk waarin ze leefden. Onder deze vrouwen waren koninginnen, prinsessen en sterren uit films en theaters.

Met zijn kunst heeft hij het idee van luxe “à la Française” helpen verspreiden in de wereld zoals we die kennen. Als groot liefhebben van kunst en cultuur was Pierre Balmain continu geïnspireerd door de oudste en meest extravagante kunststijlen in de wereld. Met name de Arabische en Mandarijnse kunst, waarin allebei grote, stijlvolle en realistische afbeeldingen van bloemen en planten voorkwamen. Het arabesk motief was de kern van inspiratie voor het creatieve genie dat Balmain was. Als rode draad door al zijn kledingcollecties komen we de arabesk tegen in kant, stiksels en borduurwerk op jassen en jurken van de ontwerper.

Toen de Swatch Group in 1987 de taak kreeg om Balmain horloges te gaan ontwerpen en maken was er geen twijfel over mogelijk. Het ontwerp van de horloges moest draaien om elegantie en het beroemde arabesk motief. Alleen op deze manier kan een horlogemerk de prestigieuze naam van Pierre Balmain eer aan doen. En nu, al vele jaren lang worden de horloges gemaakt met als belangrijkste kenmerk, de nog altijd beeldschone arabesk op de wijzerplaat van het horloge.